ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

     
 1  χταπόδι 1, 5 κιλού
·         10 κρεμμυδάκια
·         Μισό φλιτζ. μπαλσάμικο
·         Μισό φλιτζ. κονιάκ
·         Μισό φλιτζ. γλυκό λευκό κρασί
·         1 δαφνόφυλλο
·         1 κουτ.σούπας μέλι θυμαρίσιο
·         1 κουτ.σούπας ζάχαρη
·         5 κόκκους μπαχάρι
·         1 φλιτζ. ελαιόλαδο
·         1 ντομάτα
·         Πιπέρι 

ΔιαδικασίαΣε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.Βάζουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε χαράξει με ένα μαχαίρι σταυρωτά.Το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξει το κρεμμύδι.Τότε το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.Πλένουμε το χταπόδι καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το χταπόδι και το μπαχάρι, τη δάφνη, το κονιάκ, κρασί και μπαλσάμικο.Προσθέτουμε και τη ντομάτα χαραγμένη σε 4 κομμάτια.Αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για μισή ώρα.Βγάζουμε το καπάκι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά.Τέλος ρίχνουμε το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ http://www.pitsias.eu/fylladio.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου