ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ


Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ως είθισται σύμφωνα με την παράδοση, την ημέρα του Ευαγγελισμού απολαμβάνουμε παστό, ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, τυλιγμένο με τραγανό κουρκούτι 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΥΛΙΚΑ
Για το κουρκούτι...
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • Πιπέρι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κουρκούτι...
Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Το σημαντικό είναι ότι το κουρκούτι πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς για να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
Για τον μπακαλιάρο...
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα, με το δέρμα πάνω. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα. Τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο χυλό, αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με σκορδαλιά.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ www.pitsias.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου