Δημιουργήστε ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας !!


Με άφθονο γκρι και καφέ γύρω μας , επιλέγουμε έπιπλα και αξεσουάρ σε έντονα χρώματα. 
Πάει και με το καφέ, πάει και με το γκρι το χρωματιστό. Ξυπνάει τη φύση. Ξυπνάει και την ψυχή. Ξυπνάει και το σώμα. Τονώνει, διεγείρει και δίνει ενέργεια, είναι ότι καλύτερο για την Άνοιξη.

Στα μικρά μπαλκόνια, προτιμούμε για καθιστικό τα μικρά, συμμαζευμένα και πτυσσόμενα έπιπλα, τα έπιπλα «άνοιξε-κλείσε», διότι κάπου-κάπως πρέπει να τα μαζεύουμε το χειμώνα, να ανοίγουμε και το χώρο όταν δεν τα χρησιμοποιούμε, κυρίως διότι είναι έξυπνα και πρακτικά. Την ιδέα μάλιστα να εξυπηρετούν κι άλλες λειτουργίες όπως «αποθήκευση» την βρίσκω εξαιρετική.

Στα πολύ μικρά μπαλκόνια μάλιστα, μερικές φορές, καλό είναι να καταργούμε εντελώς και την έννοια του καθιστικού στο σύνολό της. Μία καρέκλα, ένα τραπεζάκι, ένα σκαμπό ή μια μαξιλάρα μέσα στα λουλούδια είναι αρκετό για να γίνει στέκι μας. Εκεί, να την πέφτουμε, να χαλαρώνουμε, να πίνουμε το καφεδάκι μας, να διαλογιζόμαστε, να στέλνουμε τα sms  μας, τι το θέλουμε το παραπάνω;ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
Θα πρέπει να αρχίσουμε τον έλεγχο παρατηρώντας για τυχόν ζημιές που άφησαν πίσω τους τα κρύα του χειμώνα. Κλαδεύουμε και απομακρύνουμε βλαστούς που υπέστησαν ζημιές και προχωρούμε σε ένα γενικό καθάρισμα του κήπου μας αρχίζοντας από τα σπασμένα κλαδιά.
Προσέχουμε τα φυτά μας για αναμενόμενες ασθένειες και προσβολές  ώστε να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα. Συνεχίζουμε το καθάρισμα ραντίζοντας τα φυτά μας με το λάστιχο απομακρύνοντας έτσι τα όποια αυγά εντόμων πιθανών να επέζησαν του χειμώνα και να παρέμειναν πάνω σ’ αυτά.

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι ποτέ δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε ανέγνοιαστοι τις πρώτες  ζεστές μέρες της Άνοιξης αφού ταυτόχρονα υποδεχόμαστε και τους πρώτους ακάλεστους επισκέπτες.
Πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε προφύλαξη σε φυτά που είναι ευαίσθητα στο κρύο και τους ανέμους που αραιά και που συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους .
 Για παράδειγμα, φυτά τα οποία είτε γιατί τους είχαμε πρόσφατα αλλάξει θέση είτε γιατί έχουν ρίζες μικρότερες του όγκου τους χρειάζονται βοήθεια στήριξης

Δεν θα έπρεπε να βιαστούμε να μεταφέρουμε φυτά τα οποία προστατεύαμε εντός του σπιτιού σε εξωτερικούς χώρους. Ίσως, προς το τέλος του μήνα, χωρίς βιασύνη, να αρχίσουμε τη μεταφορά των προστατευόμενων μας φυτών στις αρχικές τους θέσεις λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις καιρικές συνθήκες και τις υποτροπές του καιρού που όσο πάει είναι και πιο συχνές στις μέρες μας.

ΠΗΓΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ            www.pitsias.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου